Hoppa till sidans innehåll

Rapport från årsmötet

2018-02-28 10:39
Årsmötet samlade ett 50-tal deltagare som lotsades genom föredragningslistans punkter av det rutinerade paret Maria Wilhelmsson, ordf, och Monika Hellberg sekr. Här kommer rapport - som blev låååång...
  • Uppdaterad: 2018-03-04 11:22

Val
Maud Delling omvaldes som föreningsordförande på två år 2018-2019. Nyval och omval i styrelsen redovisas under fliken Föreningen - Styrelsen.

Stadgeändring
Årsmötets viktigaste fråga var förslaget till stadgeändring. Per Josse redovisade styrelsens förslag, som i princip följer Svenska ridsportförbundets normalstadgar, och årsmötet gav ett första bifall till ändringen. Måste tas upp en gång till och det blir troligen på ett medlemsmöte i augusti. I samband med detta har föreningen även bytt namn till Laholms Ryttarförening, som redan används och är modernare. Loggan har förnyats och håller på att bytas ut på de ställen där den används.

Medlemsavgifter 2019-2020
Årsmötet beslöt även på förslag av styrelsen att godkänna höjningar av medlemsavgiften i samma omfattning som Ridsportförbundet förvarnat om höjning av avgiften från klubbarna till förbundet.

Ordföranden om framtiden
Efter årsmötet informerade ordförande Maud om att verksamhetsplanen är klar inom kort. Styrelsen har haft arbetshelg med 'coachning' av konsulent från SISU och det förslaget skall bara kompletteras med rapporten från den besiktningsman, som gått igenom anläggningens alla delar. Därefter kan styrelsen göra prioriteringar gällande reparationer och underhåll.

Maud betonade vikten av och fördelen av att LaRF (numera) äger sin anläggning för att kunna driva och utveckla enlig föreningens intentioner. Under 2017 var det 80 (åttio!) evenemangsdagar på anläggningen. Dessa ger föreningen inkomster för dift och utveckling - MEN bygger också på frivilligt arbete! Om alla medlemmar t ex gör två heldagar eller 4 halvdagar som funktionär på något sätt skulle mycket vara vunnet och de som redan gör många timmar får avlastning - och ännu roligare!

Tävlingsekonomi
Jeanette, anläggningsansvarig, och Lise-Lott, styrelseledamot, redovisade en förnämlig sammanställning av det senaste halvårets ekonomiska resultat för varje tävling/arrangemang. Klart och tydligt ser man hur inkomsterna föredelar sig (eller inte). Här blir det ju också tydligt att det behövs många funktionärer.

Strålkastarna riktades
Sedan var det dags att ta fram några personer i strålkastarjuset: de som samlat flest championatspoäng till häst eller gjort insatser för föreningen. Se bilder nedan.

Årets prestation stod Anita Johnsson för och uppmärksammades för fina prestationer vid Ryttar-EM 2017.
Inteckningar i vandringspriser fick 
seniorerna Anna Bengtsson, dressyr,
och Jens Nilsson,hoppning,
Carina Hammargren, körning
samt junioren Amanda Möller i ponnyklassen. 

Troligen var alla på hästevenemanget på Flyinge 
så ni får bara se de fina diplomen:

Voltige
Voltigesektionen har många duktiga och engagerade medlemmar men för 2017 utsågs Jenny Bergman till mottagare av diplomet. Hon och Quincy har varit mycket framgångsrika under året: linföraren och den coole Quincy har deltagit både i EM och världscup tillsammans med egna förmågor på ryggen och utlånad till Sverige-representant. Quincy prisades dessutom som bästa häst i Leipzig!

Årets funktionär
Många timmar blir det...hur många har ingen räknat,
men otroligt många har det blivit.
En överraskad Roger Eriksson kallades fram
och fick ett tjusigt diplom och publikens applåder
för gediget arbete.

Två avgående styrelseledamöter avtackades:
Emmelie Eriksson och Mattias Andersson. 
Men vi får ju återse dem på andra platser.

Dags för fika
Sedan var det slutligen dags för fastlagsbullar och kaffe/the - och, inte minst viktigt - den trevliga stunden efter årsmötet då man hör surret: -Hur går de med din nya häst? -Blir det nå't nytt föl i år? -Fick du tag på bra hösilage? -Hur är det att träna för NN? -Hur mår du själv?  --- Ja, och all andra viktiga spörsmål som man inte hinner prata om när man har hästen eller dynggrepen i hand. Trevligt för oss som var där och välkommen du med på nästa möte!

Skribent: Ann-Christin Magnusson
Epost: Adressen Gömd

GP Bil AB Halmstad

Laga Bioenergi AB

 

****************************************

Stöd Laholmsortens Lantliga RF
- handla genom Sponsorhuset.
Klicka här!"

 

 
 

 

 

 

 

 

Postadress:
Laholms Ryttarförening - Ridsport
Ahla Nedre 115
31293 Laholm

Besöksadress:
Ahla Nedre 115
31293 Laholm

Kontakt:
Tel: 073-0971116
E-post: This is a mailto link

Se all info