Hoppa till sidans innehåll

Officiell invigning

05 JUL 2013 22:36
På fredagskvällen invigdes SM-tävlingen med ett varierat program fyllt av hästkrafter i olika former. Bilder i "Bildgalleriet" och referat här.
  • Skapad: 05 JUL 2013 22:36

När alla tävlingsdeltagare paraderat klubb- & landsvis och tagit plats på första parkett startade programmet.

Först ut i manegen var ett gäng glada mogna män på sina blänkande motorcyklar. Det var representanter för den lokala klubben "Old knutters", som kunde köra fina volter och deras passagerare = voltigörer, lyfte de svenska och danska flaggorna med anledning av det stora fredsjubileet som firas i Laholms kommun under 2013.


Kommunens representant Thomas Jönsson, kommunstyrelsens ordförande (även med ett förflutet som "ponnypappa"), hälsade alla hjärtligt välkomna till kommunen. Han hoppades att besökarna skulle hinna se lite även av allt det Laholms kommun har att erbjuda vid sidan av tävlingen - annars går det bra att återkomma. -Läs mer på webbplatsen www.laholm.se, som han avslutade med innan han klippte det blågula bandet och därefter klev upp på vagnen och fick skjuts av haflingern Anton och kusken Pia.

Den talrika publiken fick sedan höra en mycket vacker och högtidlig version av Sveriges nationalsång "Du gamla du fria" framfördes av den lokala vokalensemblen "Voizone" och sedan intog Karin Pettersson manegen med att visa upp resultat av horsemanship-träning enligt Pat Parellis metod. Finfint prov på kommunikation mellan häst och människa.

Det visade även följande programpunkt, fast på ett mer yvigt och fartfyllt sätt. De båda riddarna styrde sina välridna hästar med enhandsfattning under hela uppvisningen i passage, skänkelvikningar och racer-galopper och plockade handskar och massakrerade äpplen i flygande fläng.

 

Så fick vi vacker sång av "Voizone" som avslutning på invigningen - och alla voltigörer och den talrika publiken uppsökte sina nattlogi för att samla kraft till de resterande tävlingsdagarna. 


Kl 08.00 lördag morgon går startskottet.

Skribent: Ann-Christin Magnusson
Epost: This is a mailto link

 

Laga Bioenergi AB

 

 

 

 

 

****************************************

Stöd Laholms RF
- handla genom Sponsorhuset.
Klicka här!"

 

 
 

 

 

 

 

 

Postadress:
Laholms Ryttarförening - Ridsport
Ahla Nedre 115
31293 Laholm

Besöksadress:
Ahla Nedre 115
31293 Laholm

Kontakt:
Tel: 0730971116
E-post: This is a mailto link