Hoppa till sidans innehåll

Basutbildning för ridsportens ledare

28 AUG 2016 16:38
Svenska ridsportförbundet har tagit fram en grundläggande ledarutbildning för att alla som är engagerade i föreningsarbetet skall få en god och gemensam grund för fortsatt arbete samt att behålla ledare och rekrytera nya.
  • Uppdaterad: 28 AUG 2016 17:28

   Utbildningen innnehåller genomgång av ridsportens värdegrund och organisation, m m och vänder sig till alla grenar inom hästsporten, på alla nivåer och som ger deltagarna kunskap om samspel i grupp och viss självkännedom.
   Vilket intryck får nya medlemmar av föreningen? Av våra tävlingar? Tävlingsplats och -funktionärer? Hur representerar vi vår förening på andra tävlingar? Vad kan man förvänta sig av Laholms RF?
   Under söndagen samlades ett 15-tal deltagare från Laholms ryttarförening för att under Veronica Åkerströms ledning gå igenom utbildningsmaterialet och diskutera hur vi arbetar med ledarskap, kommunikation, lagarbete och utformning av prestationsmiljöer.
   Deltagarna, som bestod av styrelseledamöter, personal, tränare, ridlärare, tävlingsryttare samt hästägare, hade under veckan innan gått igenom ett utbildningsmaterial på webben. Veronica Åkerstöm, utbildningsansvarig på Skånes ridsportförbund, ledde oss mellan olika frågor och informationsdelar samt påminde vid lämpliga tillfällen om: Hur använder ni detta i er klubb? Diskussionerna var livliga och engagerade - precis som det blir med engagerade deltagare - och vissa punkter skrevs direkt ner på deltagarnas egna "Att-göra-listor".
   Det kändes som om deltagarna tyckte att det var en mycket väl använd dag och den som vill veta mer är välkommen att ställa frågor. Mejla This is a mailto link eller ställ frågor på facebook. 

deltagarna i basutbildningen aug 2016 
Ett glatt gäng med många goda idéer - och arbetslust.

Skribent: Ann-Christin Magnusson
Epost: Adressen Gömd

 

Laga Bioenergi AB

 

 

 

 

 

****************************************

Stöd Laholms RF
- handla genom Sponsorhuset.
Klicka här!"

 

 
 

 

 

 

 

 

Postadress:
Laholms Ryttarförening - Ridsport
Ahla Nedre 115
31293 Laholm

Besöksadress:
Ahla Nedre 115
31293 Laholm

Kontakt:
Tel: 0730971116
E-post: This is a mailto link