Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Voltige


Laholms RF har en livaktig voltigesektion och här kan du få veta mer om sektionens arbete. Kontaktperson är Maria Albjär : This is a mailto link

Voltigens kalender och nyhetssidor finns här t v i menyvalet  Voltige - nyheter.
Info finns även på facebook, seniorlagets facebook samt instagram.

Laholms Ryttarförening - voltigesektionen
   Voltigesektionen består av ca 25 utövande voltigörer i olika grupper och med olika svårighetsgrad, samt linförare, hästskötare, tränare och ett härligt gäng engagerade föräldrar. 
   Som voltigör hos oss förväntas du ta ansvar för din träning och vara en god lagkamrat, hjälpa till med diverse göromål och respektera dina lagkompisar och din tränare.
   Som förälder till ett barn som tränar voltige hos oss förväntas du ta en aktiv del i föreningen. Vi drivs av helt ideella krafter och för att vår verksamhet ska gå runt behöver vi hjälp med allt från att göra iordning i stallet till att stå i cafeterian på tävlingar, försäljningar och insamlingar.

Är du intresserad av att börja i vår voltigeverksamhet?
Just nu har vi fullt i alla grupper men meddela gärna ditt intresse så skriver vi upp dig på kölistan.
Kontakta Linda Rydberg 073 709 36 85
This is a mailto link

Voltigesektionens syfte, uppdrag och mål
Voltigesektionen har som syfte att erbjuda en härlig gemenskap över åldersgränserna.
Uppdrag: Att ha en bred voltigetrupp med allt från nybörjare till elit, där hästens välbefinnande genomsyrar all verksamhet.

 Mål

  • Vi har träningar med hög kvalitet
  • Vi vill öka nyfikenheten, kunskapen och intresset om voltige
  • Vi har en stark Vi-känsla

Våra lag och individuella
Seniorlaget är det lag som representerar oss vid flest tävlingar, både nationellt och internationellt. Har flertalet fina prestationer i ryggen, bland annat SM guld och NM brons 2018. De tränas av Angelika Jönsson.

Lag blå består av 6 tjejer som tränar i skritt, trav och galopp. De tränar bland annat på hästen Corsaro och tränas av Ida Dessezar och Mika Potocki. Under året är deras mål att starta tillsammans med Corsaro i mixklass.

Lag röd tränar på hästarna Bosse och Staccato men även på Corsaro ibland. I laget går 6 tjejer som har gått på voltige mellan ungefär 1 – 4 år. De tränar mycket i skritt, trav och lite i galopp. De tränas av Maria Albjär och hoppas kunna starta i mixklass i år.

Lag vit – här går våra yngsta voltigörer, de är från 6 år och uppåt. De tränar mest på Anton och tränas av Bella och Mira Rydberg samt Felicia Dahlström.

Vi har också ett antal individuella voltigörer som tävlar på olika nivå. Jasmine Jacobsen tävlar på elitnnivå tillsammans med mamma Marian Jensen och hästarna Winsome Wizard och Lucky Lover. Kajsa Rimskog tävlar även hon på elitnivå och satsar på att starta EM för juniorer i Flyinge i sommar. Li Albjär har precis börjat sin individuella resa och satsar på att starta i svår klass som minior under andra halvan av 2020.

Hästar
Våra hästar är en viktigaste delen av vår verksamhet. För oss är det grundläggande att våra hästar mår bra och trivs med sina arbetsuppgifter och hästens bästa går alltid först.

I dagsläget äger föreningen en häst och resten lånas in till verksamheten. På så sätt vet vi att de blir ordentligt omhändertagna och ridna utanför voltigeträningarna.

Hästarna vi tränar på heter Corsaro (ägs av föreningen), Bosse (lånas in av Jennie Johansson), Anton (lånas in av Carina Potocki), Staccato (lånas in av Lovisa Lindquist), Sir Ferdinand/Stickan (lånas in av Angelika Jönsson).

Styrgruppen
Voltigesektionen har en styrgrupp som träffas ca 1 gång per månad. Vi planerar verksamheten, tävlingar, hästinköp etc. Vi som sitter i styrgruppen är Maria Albjär (sammankallande), Pia Kyttä och Jenny Bergman (hästansvariga), Angelika Jönsson (ansvarig seniorlaget), Linda Rydberg (ansvarig miniorlagen) och Carina Aronsson Potocki (ekonomi). Styrgruppen är underordnad föreningens styrelse (§22).

Kontaktuppgifter
Vid frågor och funderingar kontakta oss gärna
Maria Albjär
This is a mailto link
073-320 46 65

Uppdaterad: 12 FEB 2020 18:05 Skribent: Ann-Christin Magnusson
E-post: Adressen Gömd

 

Laga Bioenergi AB

 

 

 

 

 

****************************************

Stöd Laholms RF
- handla genom Sponsorhuset.
Klicka här!"

 

 
 

 

 

 

 

 

Postadress:
Laholms Ryttarförening - Ridsport
Ahla Nedre 115
31293 Laholm

Besöksadress:
Ahla Nedre 115
31293 Laholm

Kontakt:
Tel: 0730971116
E-post: This is a mailto link